Ingyenes térkép kutyásoknak a balatoni lehetőségekről – letöltés itt!

Mi, kutyások imádjuk a nyarat, hiszen ilyenkor végre együtt pancsolhatunk szeretett társunkkal. Jó hír, hogy a balatoni kutyás strandszezon már hivatalosan is elkezdődött. Sőt! Idén először, ingyenes térkép is készült kizárólag kutyásoknak, amelyet ebben a cikkben megtalálsz és le is tölthetsz.

 

 

A Kutyabarát Balaton Élménykalauz csupa olyan információval segít, ami a felhőtlen kutyás nyaraláshoz szükséges. Kutyabarát szálláshelyek, strandok, éttermek és persze egy elengedhetetlen állatorvos-lista, hogy biztonságban érezhesd kedvencedet.

A kutyákat ma már sokan családtagként kezeljük. Nem csoda, ha szeretnénk bevonni őket a szabadidős programokba – így sok kutyus tart a családdal nyaralni is.

„Évről-évre egyre többen érkeznek négylábú kedvencükkel kikapcsolódni, nyaralni a Balaton-partra és a környező településekre, ezért tartottuk fontosnak elindítani a Kutyabarát Balaton kezdeményezést” – mondta el Fekete Tamás, a Balaton Turizmus Szövetség alelnöke. “A Kutyabarát Balaton Élménykalauzt nyomtatott formában minden érdeklődő elérheti a balatoni turisztikai irodákban és a nagyobb városokban, de minden fontosabb információ megtalálható online is” – mondta el a Kutyabarát Balaton projekt alapítója, Sziládi-Kovács Tibor, aki kiemelte, hogy idén nyáron számos, kutyával is látogatható rendezvényre számíthatunk a Balatonon és környékén. Ilyen lesz például a július 21-30 között megrendezésre kerülő Művészetek Völgye is, ahol a szervezők külön kutyabarát pontokkal várják a kultúra, a zene és a művészet iránt érdeklődő gazdikat és négylábú társukat.

 

 

Nem szabad megfeledkeznünk azonban a vízpart közelében a kutyákra leselkedő veszélyekről.

Ahogy általában a vizek mentén, úgy a Balatonnál is fokozottan számítani kell a szúnyogok jelenlétére. Csípésük nem pusztán kellemetlen, hanem a kutyákra halálos veszélyt is jelenthet. „A szívférgességet a szúnyogok terjesztik, amely megbetegedés a kutyák esetében sokszor halállal végződik. A szívféreg akár 30 cm hosszúra is megnő és 7-10 évig is élősködhet a kutya tüdejének nagyobb ereiben, ahol fejlődik, szaporodik és vándorol, súlyos egészségügyi problémákat okozva” – figyelmeztet Dr. Aladics Balázs állategészségügyi szakember. Éppen ezért fontos, hogy évente vidd el kutyádat szívférgesség szűrésre az állatorvoshoz, ahol megelőző kezelést is kaphat.

Reméljük, elkerülnek benneteket a vérszívók! Élményekben és vizes kutyapusziban gazdag nyarat kíván a Puszipacsi Magazin és kutyás webáruház csapata!


A Kutyabarát Balaton Élménykalauzt ide kattintva töltheted le teljes méretben!

 

Kutyabarát Balatoni Élménykalauz 1

Kutyabarát Balatoni Élménykalauz 2

Balról jobbra: Nádai Anikó (műsorvezető), Fekete Tamás (alelnök, Balaton Turizmus Szövetség), Dr. Aladics Balázs (marketing és értékesítési vezető, Bayer Állategészségügyi Divízió), Nagy Alexa (színésznő), Sziládi-Kovács Tibor (a kutyabarát.hu és a Kutyabarát Balaton Élménykalauz alapítója), Dr. Fekete Mónika (kisállat klinikus szakállatorvos, Móravárosi Állatgyógyászati Központ, Szeged), Nyári Dia (színésznő), Oszkó-Jakab Natália (program- és marketingigazgató, Művészetek Völgye).

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Köszönjük, ha megosztod!

Szuper kutyás cuccokra vágysz? Nézz körül a Puszipacsi webshopban! >>

 

 

                    

Örülnél hasznos, érdekes, szív-
melengető és vidám kutyás híreknek?


Szóljunk Neked azonnal a Puszipacsi akciókról és újdonságokról? Nosza! Csatlakozz a Puszipacsi olvasók egyre népesebb táborához!

Iratkozz fel most! ››››››››


A feliratkozással kijelented, hogy megismerted és elfogadtad a feliratkozási feltételekeinket.
A feliratkozáskor megadott adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek nem adjuk át. Elektronikus leveleinkről bármikor leiratkozhatsz az e-mailek alsó soraiban elhelyezett leiratkozási linkre kattintva, illetve feliratkozási adataidat ugyanitt módosíthatod.

A feliratkozással kifejezett előzetes hozzájárulásodat adod, hogy a puszipacsi.hu oldalt üzemeltető Chrome Ball Bt.-től elektronikus leveleket fogadj, amelyek bizonyos esetekben közvetlen vagy közvetett módon reklámot is tartalmazhatnak.

A hírlevélben és a puszipacsi.hu oldalon szereplő minden információ és képi anyag jogvédett, azokat csak a forrás megjelölésével és a puszipacsi.hu oldalra mutató link elhelyezésével lehet felhasználni, publikálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.